Visa webbversion
Nyhetsbrev vecka 12
­
Google fortfarande studenternas drömarbetsgivare
Arbetsmiljö Google, Google och Google. Så kan man sammanfatta resultatet när Sveriges studenter röstar fram sina drömarbetsgivare.
­
Är det metoden eller tillämpningen det är fel på?
Verksamhetsutveckling Kvalitetsutveckling, som är en ledningsfilosofi, ägs inte av ledningen och integreras därmed inte i organisationskulturen. Detta är en förklaring till att det är tillämpningen av metoderna som inte fungerar – inte metoderna i sig.
­
­
Sömnbrist leder till sämre prestationsförmåga
Brist på sömn kan leda till både minskad prestationsförmåga och sämre hälsa. Det visar det forskningsprojekt som genomförts av Christian Benedict, docent och forskare vid Uppsala universitet.
­
Livsmedelskontrollen utvecklas positivt
Den offentliga kontrollen i livsmedelskedjan – från jord till bord – utvecklas i positiv riktning. Det visar den årliga rapporten till EU-kommissionen från de svenska myndigheter som ansvarar för kontrollen i olika delar av livsmedelskedjan.
­
­
Över 200 byggföretag använder Povel
Över 200 företag inom byggbranschen använder det processorienterade ledningssystemet Povel Verksamhetsledning som ett verktyg för att uppfylla de krav som ställs inom framförallt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöområdet. Ett 70-tal av dem har även genomgått certifiering mot ISO 9001, ISO 14001 och AFS 2001:1.
­
Fler sjukfall i större företag
Arbetsmiljö En ny analys som Försäkringskassan gjort visar att stora företag har fler men kortare sjukfall och mindre företag har färre men längre sjukfall. 
­
­
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Linkedin
Kvalitetsmagasinet
090-700 900
info@kvalitetsmagasinet.se
Ansvarig utgivare: Anders Pauser