Visa webbversion
Nyhetsbrev vecka 37
­
Fem förutsättningar för innovation
Kreativitet Hur håller innovativa företag kreativiteten vid liv? Harvardprofessorn Linda Hill delar med sig av fem viktiga insikter.
­
Metoden som gav Google framgång
Teamarbete Paul Santagata, Head of Industry på Google, delar med sig av sina bästa knep för att bygga högpresterande team.
­
­
Två områden breddar synen på kvalitetsutveckling
Förbättringsarbete Upphandling och process mining är två områden som skulle kunna stötta kvalitetsförbättring inom vården.
­
10 spelregler för effektiva möten
Möten Går för mycket tid åt till möten? Det tyckte reklambyrån Tomorro’ och tog tag i problemet. Här är de 10 spelregler som gett deras möten ett tydligt lyft.
­
­
Effektiva möten lade grunden till framgång
Verksamhetsutveckling Reklambyrån Tomorro’ vann Svenska Designpriset 2016 och har kommit tvåa i Årets Byrå. En orsak till framgångarna är att de har lyckats effektivisera sina interna möten.
­
Så ger du en puff i rätt riktning
Nudging Det finns en växande trend att använda små "knuffar" för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.
­
­
"Dialog är en förutsättning för en friskare arbetsplats"
Arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets nya föreskrift AFS 2015:4 kring organisatorisk och social arbetsmiljö rekommenderar regelbunden dialog som ett sätt att uppmärksamma och rätta till problem. Nu har organisationspsykologen Leif GF Stenberg utvecklat en metod för dialogen.
­
Ny arbetsmiljömyndighet placeras i Gävle
Arbetsmiljö Nu är beslutet fattat, det blir en ny myndighet för arbetsmiljökunskap som delvis ersätter det gamla Arbetsmiljöinstitutet. Myndigheten placeras i Gävle och inleder sin verksamhet den 1 juni 2018.
­
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Linkedin
Kvalitetsmagasinet
090-700 900
info@kvalitetsmagasinet.se
Ansvarig utgivare: Anna Nyström