Visa webbversion
Nyhetsbrev vecka 16
­
Ericsson tänker nytt innanför boxen
Innovation Hur tar man vara på den kollektiva kreativiteten i jakten på nya innovationer? På telekombolaget Ericsson fångas nya initiativ och idéer upp i koncernövergripande idélådor.
­
Den digitala omställningen försvårar beslutsfattandet
Digitalisering Den digitala omställningen innebär en stor positiv möjlighet för tillverkningsindustrin, men gör det också svårare att fatta långsiktiga beslut. Det visar en undersökning bland beslutsfattare i branschen.
­
­
"Företagen får de projektledare de förtjänar"
Projektledning Förändring är idag vardag i de flesta verksamheter. Då behövs skickliga projektledare som kan hantera en snabbrörlig verklighet. Trots det är det få verksamheter som förstår värdet i att utveckla projektledarrollen.
­
Sju vanor som leder dig rätt
Recension I De sju goda vanorna får du ta del av principer och synsätt för självledarskap som går betydligt djupare än i de flesta böcker. Här diskuteras viktiga aspekter av livet, som hur du vill vara som människa och hur vill du leva ditt liv. Först när du kan leda dig själv blir du en förebild och kan leda andra.
­
­
Lär dig se verksamheten i bilder
Verksamhetsutveckling Verksamhetsarkitektur handlar om att förstå och tydliggöra verksamheters mål och arbete med hjälp av grafiska modeller. En ny bok ger både teoretisk och praktisk kunskap i ämnet.
­
­ ­ Vinklat
­
Vi behöver inte fler maktfullkomliga chefer
Debatt Vi behöver nya typer av ledare, modiga ledare som vågar stå upp mot kortsiktighet, lyhörda och öppna ledare som inser att motivation är en konkurrensfaktor. Som förstår att det är dags att sluta chefa och börja leda.
­
Kvalitetsmodell rustas för framtiden
Blogg Vi har inom kvalitetsområdet haft för stort fokus på metoder, modeller, verktyg och för lite fokus på kultur. Men vilken slags kultur behöver vi stärka i våra organisationer?
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Linkedin
Kvalitetsmagasinet
090-700 900
info@kvalitetsmagasinet.se
Ansvarig utgivare: Anna Nyström