Visa webbversion
Nyhetsbrev vecka 3
­
Framtidsstrateg tror på lysande framtid för ”coworking”
Arbetsmiljö Ulf Boman, framtidsstrateg på Kairos Future menar att kontorstrenden ”coworking” är här för att stanna. Detta på grund av att digitaliseringen skapar behov av att träffas.
­
Företagsledningen hackas på 10 minuter – Är de den svagaste säkerhetslänken?
Ledningssystem IT-hoten mot företag och organisationer har ökat och attackerna riktar sig i allt högre utsträckning mot personer i företagsledningen. En studie som företaget NTT Security gjort visar att enbart 30 procent bland svenska företag har en formell informationssäkerhetspolicy på plats.
­
Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor
Arbetsmiljö Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt WELL. Den gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.
­
Mobilfria miljöer kan minska stressen på arbetsplatsen
Arbetsmiljö Mer än hälften av svenska arbetstagare överväger ibland att byta jobb på grund av stress. Det visar Skanskas undersökning Säkerhetsbarometern. I den kommer det också fram att var fjärde känner så varje månad. En bidragande faktor till stress är mobiltelefonen.
­
­
Forskningsstudie hjälper byggföretag välja rätt byggstrategi
Verksamhetsutveckling I en doktorsavhandling som läggs fram vid Linköpings universitet har Henric Jonsson tagit fram ett stöd till byggföretagen så att de kan utforma sin produktionsstrategi så att den möter kraven från marknaden på bästa sätt.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Linkedin
Kvalitetsmagasinet
090-700 900
info@kvalitetsmagasinet.se
Ansvarig utgivare: Anders Pauser