Visa webbversion
Nyhetsbrev vecka 46
­
Nu lanseras Kvalitetslandet Sverige
Kvalitetsstrategi På Kvalitetsmässan i Göteborg lanserar myndigheten Swedac Kvalitetslandet – en satsning för att lyfta kvalitetsfrågor i Sverige. Målet är att få till stånd en nationell strategi för kvalitet med tydliga kopplingar till internationellt kvalitetsarbete.
­
På Uggleskolan skapades en miljö som passar alla
Arbetsmiljö Heléne Slivka, specialpedagog på Uggleskolan i Lund, berättade på Kvalitetsmässan om skolans nytänkande arbete att med enkla medel göra skolan bättre anpassad för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
­
­
Upphandlig av tjänster med 100 procent fokus på kvalitet
Kvalitet Skellefteå kommun har släppt pris som styrmedel när de upphandlar tjänster från sakkunniga yrkesrevisorer. I stället viktar de bara på kvaliteten.
­
Helsingborg bästa kvalitetskommunen
Kvalitetskommun Tydlig struktur, ordning och reda, men också en kultur som uppmuntrar till nytänkande och skapar frihet för medarbetarna att kunna leverera kvalitet. Det är några förklaringar bakom att Helsingborg blev Årets Kvalitetskommun.
­
­
Pris för robotar som sköter handläggningen
IT Socialförvaltningen vid Trelleborgs kommun låter robotar sköta handläggningen av försörjningsstöd så att kommunen kan ägnar sig åt medborgarna. Nu prisas socialförvaltningen för förändringen.
­
Åre skapade tillväxt med hjälp av nyanlända
Integration Genom samarbete mellan offentlig, privat och ideell sektor har Åre lyckats med integrationen.
­
­
Innovation är inte en metod!
Blogg En innovation är resultatet av ett arbete där man hittat lösningen på ett problem som ingen löst tidigare. Att söka efter den perfekta innovationsmodellen är därför helt fel väg att gå, konstaterar Lars Sörqvist i sitt blogginlägg.
­
Sveriges bästa arbetsgivare 2017 utsedda
HR Revisionsbolaget Grant Thornton och teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora respektive mellanstora organisationer.
­
­
Elsäkerhetsverket modernaste myndigheten
Offentlig sektor Utmärkelsen Sveriges Modernaste Myndighet 2017 gick till Elsäkerhetsverket.
­
Stockholms stad bäst på digitalisering
Utmärkelse På Kvalitetsmässans invigningsgala tilldelades Stockholms stad utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun 2017.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Linkedin
Kvalitetsmagasinet
090-700 900
info@kvalitetsmagasinet.se
Ansvarig utgivare: Anna Nyström