Visa webbversion
Nyhetsbrev vecka 21
­
Ny standard sätter stopp för mutor
Standard Ett ledningssystem mot mutor gör det lättare att ta ett proaktivt ansvar. Nu finns en helt ny standard på området.
­
Olika ledarstilar för olika chefsnivåer
Ledarskap Gruppchefer är bäst på relationer med medarbetarna. Högre chefer är bäst på förändring. Mest strukturerade är mellancheferna.
­
­
Kvotering drabbar medelmåttorna
Forskning Könskvotering leder inte till lägre kompetens. Tvärt om. Det visar en ny forskarrapport från SNS.
­
Leder enligt generation Z
Ledarskap Systrarna Helena och Johanna Engström driver kommunikationsbyrån Vass Kommunikation helt enligt värderingarna för generation Z – både vad gäller arbetsvillkor och nya, oväntade idéer.
­
­
Härma en excentrisk poet
Personlig effektivitet För att klara krävande arbetsuppgifter krävs fokus, men för att locka fram kreativiteten behöver du också kunna släppa fokus. Ett sätt att göra det är att låtsas vara en excentrisk poet.
­
Projektledare toppar önskelistan
Arbetsliv Nej, kvalitetschef eller verksamhetsutvecklare toppar inte listan över mest populära yrken – i år heller. I stället är det projektledare som kniper topplaceringen – trots rollens låga status, som KM tidigare rapporterat om.
­
­
De störs inte av mejl på fritiden
Arbetsliv Att läsa mejl på fritiden kan vara stressande, men inte för alla. I alla fall inte för amerikaner och unga svenskar, visar två undersökningar.
­
­ ­ Vinklat
­
Offentlig upphandling kan bättre
Blogg Offentlig upphandling har mycket att vinna på ett mer dynamiskt synsätt på kvalitetsarbete. Men oftast blir det inget mer än en ambition i ett förfrågningsunderlag, skriver Åsa Rönnbäck i sin blogg.
­
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Linkedin
Kvalitetsmagasinet
090-700 900
info@kvalitetsmagasinet.se
Ansvarig utgivare: Anna Nyström