Visa webbversion
TIDNINGEN FöR MILJöPROFFS
Nyhetsbrev vecka 21
­
Sex klimatinnovationer får pris
Innovation En tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är två av de sex klimatinnovationer som får WWF:s utmärkelse Climate Solver 2017.
­
Mer mikroplast än väntat i Stockholms skärgård
Vatten Stockholms skärgård innehåller stora mängder mikroplast.
– Vi är förvånade över resultatet, säger Berit Gewert, doktorand vid Stockholms universitet.
­
­
Sverige kan få forskningsmiljö för elfordon
Elfordon Sverige kan få en ny forskningsmiljö för fordon som drivs med hjälp av elmotorer. Nu ska Research Institutes of Sweden ta fram ett förslag på hur ett upplägg kan se ut.
­
En miljon elbilar kan rädda klimatet
Debatt En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Det skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.
­
­
Ny standard sätter stopp för mutor
Ledningssystem Ett ledningssystem mot mutor gör det lättare att ta ett proaktivt ansvar. Det konstaterar Swedish Standards Institute, Sis, som nu publicerar en helt ny standard på området.
­
Sverigepremiär för självkörande sopbil
Transport Ökad trafiksäkerhet, förbättrad arbetsmiljö och minskad miljöpåverkan. Att hämta soporna med hjälp av en självkörande sopbil har många fördelar. I juni är det Sverigepremiär i Hisings Backa.
­
­
Snabbguide för rätt plastval
Plast Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.
­
Standard för ett mänskligt ledarskap
Ledningssystem I en verksamhet där ledningen sätter människan i centrum ökar både trivsel och lönsamhet. Nu finns en standard som stöd för detta arbete.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
090-700 900
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Catrin Offerman