Visa webbversion
TIDNINGEN FöR MILJöPROFFS
Nyhetsbrev vecka 26
­
Topparna som konkurrerar om priset Hållbart Ledarskap
Hållbar utveckling Nu har NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv, utsett de tre slutkandidaterna till priset Hållbart Ledarskap 2017. Finalister är Ann Carlsson, vd på Apoteket, Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max Burgers, och Monica Lingegård, vd på Samhall.
­
Stor risk för akut vattenbrist
Klimatanpassning Tillgången på dricksvatten kommer att bli begränsad på många håll i landet i sommar. Flera svenska kommuner har redan infört bevattningsförbud.
­
­
Sverige har fått en klimatlag
Politik Riksdagen har antagit en lag som ska se till att Sverige bedriver en långsiktigt hållbar klimatpolitik. Bara Sverigedemokraterna röstade nej.
­
Två miljömyndigheter bland Sveriges modernaste
Utmärkelser Av fem myndigheter som återstår i tävlingen "Sveriges modernaste myndighet" arbetar två med miljöfrågor. Vem som slutligen tar hem utmärkelsen avgörs i november.
­
­
Här finns miljöjobben
Bransch Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.
­
Standardisering underlättar uppföljning av miljödata
Miljöarbete Just nu pågår ett pilotprojekt för att ta fram ett smart sätt att skicka miljödata från en lastbil direkt till uppdragsgivarens uppföljningssystem. Syftet är att förenkla uppföljningen av miljödata från vägtransporter.
­
­
Stora utmaningar för matindustrin
Från tidningen Artutrotning, kemikalier och utarmning av jordar och ekosystem.
Livsmedelsindustrin står inför stora utmaningar. Och när befolkningen växer, samtidigt som odlingsutrymmet minskar, måste branschen leverera stora lösningar.
­
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Glad sommar!
Sommartider är semestertider. Nu tar vi på redaktionen ett sommaruppehåll och kommer tillbaka i augusti igen. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare.

Som en liten sommarpresent ger vi dig 15% rabatt på Miljö & Utvecklings konferens Miljöstrategidagarna när du bokar under juli månad. Ange rabattkod SOMMAR2017.


LäS MER
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
090-700 900
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Catrin Offerman