Visa webbversion
TIDNINGEN FöR MILJöPROFFS
Nyhetsbrev vecka 42
­
Norska staten stäms för oljeborrning
Juridik & Politik Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.
­
De vill effektivisera energirådgivningen
Energi Forskare ska ta fram metoder som utvecklar den energi- och klimatrådgivning som görs idag. Tanken är framförallt att rådgivningen ska leda till förändringar som varar över tid.
­
­
H&M:s vd får pris för hållbart ledarskap
CSR Han får priset för sitt sätt att inspirera och utmana modeindustrin på hållbarhetsområdet.
­
Kraftig begränsning av torskfisket i Östersjön
Juridik & Politik EU:s fiskeministrar är nu överens om nästa års fiskekvoter i Östersjön.
­
­
Göteborgs hållbarhetspris går till Seoul
Miljöarbete Borgmästaren i sydkoreanska Seoul, Park Won Soon, får Göteborgspriset för hållbar utveckling på en miljon kronor. Seoul är bland annat en av världens första delningsekonomier.
­
Buskar och sly – framtidens energiresurs
Energi Det förbuskade svenska landskapet är en energiresurs med stor potential. Det visar en ny tvärvetenskaplig studie.
­
­
Sverige ska genomföra Parisavtalet
Klimat Både riksdagen och regeringen har nu godkänt klimatavtalet från Paris i fjol. Det innebär att det börjar gälla redan den 4 november i år.
­
M&U-FRÅGAN: Klimatavtalet
Klimat Nu har både EU och Sverige godkänt det globala klimatavtalet från FN-toppmötet i Paris i fjol. Vad tror du, kommer vi att lyckas begränsa klimatuppvärmningen på jorden? Rösta här!
­
Så når vi klimatmålen
Debatt Slit och släng-samhället är omodernt, kortsiktigt och bygger på felaktiga premisser. För att nå klimatmålen måste vi förändra hur vi äter, bor och reser. Politiska styrmedel har en viktig roll att spela, skriver Linnéa Engström, EU-parlamentariker (MP).
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
090-700 900
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Catrin Offerman