Visa webbversion
TIDNINGEN FöR MILJöPROFFS
Nyhetsbrev vecka 16
­
77 forskare i samlad kritik mot Skogsstyrelsen
Nyckelbiotop Skogsstyrelsen kan inte pausa inventeringen av nyckelbiotoper i nordvästra Sverige. Det menar 120 forskare och tjänstepersoner i ett gemensamt upprop till miljöminister Karolina Skog.
­
Irland första land att bannlysa fossil energi
Klimat Irlands parlament har röstat ja till ett lagförslag om att helt stoppa investeringar i fossila energikällor.
­
­
Mindre miljögifter i barns urin
Kemikalier De som var fyra år 2015 hade mindre miljögifter i urinen än de barn som var fyra år mellan 1998-2000, enligt en studie från Institutet för miljömedicin vid Karolinska institutet.
­
Osakliga angrepp på byggmaterial
Debatt I en artikel i Miljö & utveckling 22 februari intervjuas Åke Bergman från Swetox och Erik Gravenfors från Kemikalieinspektionen om byggmaterials innehåll. Deras tes verkar vara att det inte finns några regler och att det saknas insyn i produktionen av byggmaterial. Tyvärr har de missuppfattat väldigt mycket kring hur branschen arbetar, skriver Johan Aspelin, vd för Golvbranschen.
­
­
Regler kring kemikalier i byggvaror behövs
Debatt Dagens regler ger inte ett tillräckligt starkt skydd mot spridningen av skadliga ämnen. En vanlig inomhusmiljö kan innehålla omkring 500 organiska ämnen som kommer från byggprodukter, skriver Erik Gravenfors, utredare på Kemikalieinspektionen, i en replik till Golvbranschen.

­
Fem steg som vänder risk till möjlighet
Från tidningen Att arbeta systematisk med risk kan ge miljö arbetet ett riktigt lyft. Så här kan du jobba, steg för steg.
­
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
090-700 900
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Catrin Offerman