Visa webbversion
TIDNINGEN FöR MILJöPROFFS
Nyhetsbrev vecka 38
­
Har du gjort något bra?
­ ­
­
Har du eller din verksamhet genomfört ett viktigt hållbarhetsprojekt som ni vill lyfta fram? Ta chansen och nominera det till Miljöstrategipriset innan den 10:e oktober. Klicka på bilden så hamnar du rätt!
­
Bättre klimatprognoser genom matematik
Klimat Med hjälp av enkla matematiska modeller kan forskare nu förutsäga konsekvenserna av klimatförändringar.
­
Här är NMC:s nya generalsekreterare
Bransch Hon är systemekolog och har arbetat med både forskning, utbildning, policy och näringsliv. Nu tar hon över som generalsekreterare för NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv.
­
­
Hallå där Karolina Wallberg på Lunds kommun
Transport Ni stänger av innercentrum från biltrafik under en vecka. Vad skulle hända om bilen försvann ur staden tror du?
­
Regler för spårbarhet av fisk försenas
Juridik & Politik Den 1 januari 2017 skulle nya regler om spårbarhet av fiskar och andra livsmedel som fångas i havet ha trätt i kraft. Nu försenas detta i minst tre månader.
­
­
Tillit och mod bygger en cirkulär ekonomi
Krönika För att de cirkulära affärsmodellerna ska slå igenom behövs både tillit och mod, i en tid som kännetecknas av turbulens och snabba förändringar. Det skriver Elisabeth Lindh, senior hållbarhetskonsult på WSP och tidigare hållbarhetschef på IL Recycling.
­
Luftföroreningar kan orsaka Alzheimer
Miljöarbete Partiklar från avgaser, kraftverk och jordbruk kan ligga bakom demenssjukdomen Alzheimer, enligt en ny internationell studie.
­
­
Gräsklippare kan köras på sockerbetor
Innovation Sockerbetor, spannmål och skogsavfall kan användas vid framställningen av alkylatbensin för bland annat gräsklippare och mindre trädgårds- och skogsmaskiner.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Delta i undersökning om utbildning och tävla om biobiljetter
Får du den utbildning du behöver och vad behöver miljö- och hållbarhetsproffs kunna om fem år? Var med och delta i vår undersökning – resultatet publiceras i nästa nummer av tidningen.

LäS MER
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
090-700 900
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Catrin Offerman