Visa webbversion
TIDNINGEN FöR MILJöPROFFS
Nyhetsbrev vecka 8
­
Stora brister i hur staten sköter marksanering
Marksanering Statens kartläggning av förorenade områden i Sverige är undermålig, enligt en bedömning från Riksrevisionen.
­
Klartecken för norsk klimaträttegång
Juridik & Politik I höstas stämde frivilligorganisationer norska staten för att de öppnat för oljeborrning i Barents hav. Nu har norsk domstol meddelat att de tar upp målet.
­
Det går att lita på klimatforskare
Klimat Tvärt emot vad klimatskeptiker verkar tro gömmer forskare inte undan eller snedvrider fakta. Det framgår av en studie från Lunds universitet.
­
EU:s utsläppssystem snart i hamn
Juridik & Politik I veckan röstade EU-parlamentet om EU:s utsläppshandelssystem för 2021-3030. Förslaget får kritik från miljörörelsen.
­
Datorer ska skapa stabil solelsproduktion
Solnergi För att solel ska bli en pålitlig energikälla måste det blir lättare att förutspå hur mycket solen kommer att skina och koppla det till elbehov. Datorer kan hjälpa till.
­
Skogen är ingen kolsänka
Klimat Att skapa kolsänkor genom att plantera skog ha setts som ett sätt att hindra koldioxid från att spridas i atmosfären. Forskning från Uppsala universitet visar att det inte stämmer.
­
Västerås el blir fri från kol och olja
Energi Kommunfullmäktige i Västerås har bestämt att Mälarenergis fjärrvärme- och elproduktion ska bli fri från kol och olja. Därför investerar staden miljarder i ett nytt kraftvärmeblock.
­
Fler styrelser har hållbarhet på agendan
Bransch Allt fler företag arbetar strategiskt med hållbarhetsfrågor, enligt en enkätundersökning bland de 200 största bolagen på den svenska börsen.
­
Lokalt medbestämmande ger renare hav
Miljöarbete Människors åsikter om hur marina reservat ska etableras måste tas till vara. Annars riskerar arbetet att misslyckas. Det visar en ny avhandling.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
090-700 900
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Catrin Offerman