Visa webbversion
TIDNINGEN FÖR MILJÖPROFFS
Nyhetsbrev vecka 21
­
"Sverige kommer att behöva lagra koldioxid"
Klimat Utsläppen från transporter och stål- och cementtillverkning är de största utmaningarna på vägen mot ett koldioxidneutralt Norden. Bland annat kommer koldioxidlagring, CCS, att krävas enligt den Internationella energimyndigheten, IEA.
­
Bättre för miljön att köra stadsjeep än småbil
Klimat Att vara klimatsmart är inte helt enkelt. Enligt miljöforskare kan det faktiskt vara bättre att köra en stadsjeep än en liten bil.
­
­
Telenor testar solceller i mobilnätet
Energi I ett pilotprojekt testar Telenor att driva delar av sitt mobilnät med ström från solpaneler. Resultatet från den första sajten var så bra att man nu går vidare med fler.
­
Ny lag om alternativa drivmedel
Bränslen I november kan vi få en ny lag kring standarder för alternativa drivmedel. Lagen gäller både laddinfrastruktur och tankstationer för metangas och vätgas.
­
­
Nanomaterialens miljörisker samlas
Kemikalier Förhoppningarna på den snabbt växande nanotekniken är enorma, men miljö- och hälsoriskerna är outforskade. En ny plattform ska samla den kunskap som finns på området.
­
Kommuner får verktygslåda för hållbara livsstilar
Verktyg Varför uppfinna hjulet själv? Nu får kommuner en verktygslåda med metoder och exempel på hur de kan hjälpa sina invånare att leva mer hållbart.
­
Biodrivmedel poppis i transportsektorn
Bränsle Biodrivmedel blir allt mer populärt inom vägtransporter. Snabbast ökar användningen av den syntetiska dieseln HVO som produceras från avfall.
­
Dags att följa upp leverantörerna på hållbarhet
Analys Många leverantörer lovar mer än vad de levererar på miljöområdet för att vinna offentliga upphandlingar. Det är hög tid att offentliga upphandlare börjar följa upp de krav de ställer i sina köpprocesser, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
090-700 900
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Catrin Offerman