Visa webbversion
TIDNINGEN FöR MILJöPROFFS
Nyhetsbrev vecka 4
­
Gotland sparar vatten med ny metod
Vatten Den återkommande vattenbristen på Gotland har tvingat fram nya lösningar. Nu satsar regionen en halv miljon på ett jättelikt underjordiskt vattenmagasin för använt vatten.
­
2016 varmast för tredje året i rad
Klimat 2016 var det varmaste året sedan 1880. Det är första gången i modern tid som värmerekordet slås tre år i rad.
­
­
De är bäst på att återvinna golvrester
Miljöarbete 19 ton installationsspill från golvläggning. Så mycket lyckades BL-Interiör i Umeå samla in under 2016. För det får de pris från paraplyorganisationen Golvbranschen.
­
Uppdaterat ledningssystem för det lilla företaget
Ledningssystem En ny, uppdaterad version av FR2000 är i antågande. Förenklad struktur och integrering med ledningssystem för socialt ansvarstagande är några av nyheterna.
­
Guide: Internrevision så lyckas du
Ledningssystem Fullt upp i vardagen? Revisioner, både interna och externa skapar utrymme för reflektion. Miljö & Utveckling har samlat de bästa tipsen för en lyckad revision.
­
29 idéer för ett bättre samhälle
Miljöarbete Musslor som övergödningssänka och blommande gator. De är två av de förslag för ett bättre samhälle som miljökonsulten WSP:s medarbetare listat ut under 2016.
­
Hon blir ny vd för Återvinningsindustrierna
Bransch Hon har varit verksamhetschef för svenska skogsorganisationen FSC under 12 års tid. Nu tar hon över som vd för Återvinningsindustrierna.
­
"Lagstifta om e-fakturor i offentlig sektor"
Debatt Offentlig sektor tar varje år emot cirka två miljoner pappersfakturor. Om de ersätts av e-fakturor skulle det ha en stor positiv effekt på miljön. Det skriver Carola Lissel, vd Visma Software, i ett debattinlägg och kräver att myndigheter slutar ta emot pappersfakturor från januari 2018.
­
"Hästen ingen miljöbov"
Debatt Ett antal publikationer har nyligen skrivit om studier på hästhagars fosforläckage. Se istället hästens produktion av fosfor som en samhällsresurs som kan tas tillvara på, istället för ett hot som bara ska stoppas och kostar pengar, skriver Alexandra D Stark, marknadsansvarig och Maria Sammeli, produktchef på Polonite, Ecofiltration Nordic.
­
Lediga jobb
­
Senaste nyheterna
­
Annonsera
­
Prenumerera på tidningen
­
Avbeställ nyhetsbrevet
­
Tipsa oss om nyheter
­
­
Får du nyhetsbrevet utan att själv ha tecknat dig för det? Det beror på att du lämnat ut din e-postadress till någon av våra samarbetspartners och samtyckt till att få information från tredje part.

Vill du avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet klicka här.

© AB Nordreportern 2014
RSS Feed Twitter Facebook
Miljö & Utveckling
090-700 900
info@miljo-utveckling.se
Ansvarig utgivare: Catrin Offerman